Ana içeriğe atla

Baklava sütlaç mı gelin kayınvalide mi?

Baklava geleneğine savaş açtım yeni bir gelenek oluşturacağım :)

Oğlan büyüyünce bir kızla tanışacak ve ona aile usulü erkânından bahsederken bizim evde kurban bayramlarında mutlaka sütlaç yapılır, kavurmanın yanında reyhan şerbeti ikram edilir diyecek.


Bu kızlar hep oğlanlardan daha akıllı ve cin fikirli olur zaten. Kız ossaat kayınvalidenin baklava açmayı bilmediğini ve sırf bu yüzden asırlık geleneklere karşı çıkıp beceriksizliğini gizlemek için kendine yeni bir yol tutturduğunu anlayacak. 


Karşısındaki gücün farkında olup onun gölgesinde ikincil bir karakter olarak serinlemeye ama aynı zamanda hep bir adım geride durmaya devam mı etmeli? 

Yoksa derin bir nefes aldıktan sonra "ben bu bayram size baklava yapayım" deyip kraliçeliğini ilan etmeli ve güneşin yakıcılığı altında yalnız başına bile olsa en tepede olmayı mı seçmeli?

Daha yolun başında, kim bilir kaç bayram görecek. Şimdiden güç ve iktidar sarhoşluğuna kapılıp kendini paralamanın alemi yok.

"Sütlaç çok güzel olmuş. Şerbet de soğuk soğuk pek iyi geldi ellerinize sağlık" derken içten içe elbet Kurban Bayramı soğuk günlere de gelecek dedi.. Dışarıda kar yağarken kim buz gibi şerbet ister ki. 

Efendim bayramda kavurmanın yanında sütlaç ve reyhan şerbeti var, bekleriz 😉 bizde baklava var buyrun siz gelin diyorsanız o da olur 😘. Yalnız hazır yufkadan yaptıysanız hiç evden çıkmayalım bu sıcakta.

Erbain 32/40

Yorumlar